Sunday, 31 July 2011

ramadhan >>> solusi

Assalammualaikum....
Ahad kali ini, rasenye pertama kali aku terase single mingle dlm rumah ni -.-
semua housmate (6 orang )keluar pergi jalan2, aku? saje nak rehat2kan diri...
buat sarapan pgi sorang2, roti bakar jem strawberi!  *roti mesti ade! hehe... nak masak best2 x syok la ~
time lunch tadi, kerana rindu nak masak, menu meehun sotong! haaa....
cepatla korang balik! huhu....




dah settle beberapa assignment~ syukur... yg lain tu bakal menyusul,
sebab perlu submit after syawal! yeay!
kat sini, nak share to u alss...majalah SOLUSI !!!
majalah solusi memang baguih pengisiannye, edisi ramadhan kali ni special drpd biase!
edisi yg b4 ni pn memg best2!  berbicara dgn SOLUSI ni memg bnyak bg solusi
pd kite cume tpulang pada kita, sama ade nk pilih jalan yg mane..hurmm

insyaAllah..esok 1 Ramadhan,
dan moga-moga  ramadhan kali ini mnjadi satu ruang yg baik untuk diri kita ~
dan sepanjang Ramadhan kali ni, first time pdah akan praktikal
kt Hospital Pusrawi & Hospital Sg.Buloh
moge aku n kawan2  yg len + clinical instructor  ( CI )  yg lain dpt
kuatkan semangat utk teruskan p'juangan ini! yearrggghh!!!  mudah2an... ^_^

nak share hadis ni..

Rasulullah saw. bersabda,

Sahurlah kalian, karena sesungguhnya dalam sahur terdapat barakah. (HR. Bukhari)

aha! jangan jd camni yek! hehe, niatkan elok2 nak bangkit sahur pagi tau!

haha..ni zamn mase kecik2 dulu! memang mengade-ngade!!

Rasullullah saw bersabda :

Umatku senantiasa memperoleh kebaikan dari berbuka yang mereka segerakan dan sahur yang mereka perlambat. (HR. Ahmad bin Hanbal)


jom kita sama- sama bersahur!
haaa minum pun jadilah dgn sebijik kurma, ade barakahnya tu..rugi x sahur! hehe


macam biaselah.. roti dan bersaudara tetap menjadi pilihan aku untuk  b'sahur! hehe...
memg love bunss!!!

No comments: