Friday, 5 October 2012

bunga-bunga gembira!





Alhamdulillah ~ Subhanallah  ^_^
setiap hari yg kita lalui, banyaknya nikmat yg Allah beri..infinity ~

1st dapat jugak tatap wajah mama dgn abah angkat sebelum mereka berangkat ke tanah suci, sempat makan semeja, tolong packing barang, beramah mesra dgn saudara mara yg lain juga..*tak sabar nak daftarkan diri dekat tabung haji untuk jadi tetamu Ilahi..ya Allah..teringin nak pegi sana! tapi ibu kate, kalau sempat nanti, alang2 tu pergilah sekali dengan suami...hoho siapa la agaknya nanti gerangan suami saye tu.. :p

2nd. Fida dpt jugak hadirkan diri turut sama tolong apa-apa yg patut untuk majlis wedding abang sepupu (abg hafiz&kak eda)

3rd. Posting Community Health Nursing dekat klinik Gombak Setia untuk 2 minggu, banyak perkara baru yg dipelajari, buat pemeriksaan utk ibu antenatal & postnatal juga penilaian perkembangan kanak2.. dan banyak lagi aktiviti lain..

4th. Dapat jugak belikan hadiah yg x seberapa untuk roommate yg baik hati walaupon lambat wish! sorry ye awak, saje je...hehe..

5th. Buat demo masakan untuk bayi! hihihi... honestly, perasaan yg fida rasa masa tengah bagi explanation pada ibu2 (penonton), diri sendiri pn mcm termotivasi untuk nanti sediakan makanan yg original dri air tangan sendiri untuk bakal anak2 fida nanti! Makanan yg baik penting untuk perkembangan yg lebih baik! :)


^________^ tersenyum panjang ...

ya Allah comfort my soul ~

bukan ape la kan, bila ada banyak perkara2 yg manis, happy kita dapat ni, risau pulak waktu ni tak ingat langsung nk ucapkan syukur, apetah lagi manfaatkan nikmat tu...