Saturday, 28 January 2012

HAWA yang cantik....

copy paste from spread salam kt fb..hihi
Bismillah...
untuk semua kaum HAWA...Allah ciptakan kita memang dah cantik! bukan yg fizikal saja, tapi dari semua sudut & segi ~ cuma kita yang kurang mengerti! huhu..fida pun.. -.-
so NOW! mari kita istighfar banyak2....berdoa selalu moga Allah selalu bukakan hati kita untuk pelajari setiap hikmah atas sesuatu...

Wednesday, 18 January 2012

entry pendek #2

Bimillah.. Assalammualaikum.. ^_-
Sihat?
Sakit kaki tak sekarang?
huuu sakitnya kaki ni banyak berjalan time buat kerja tadi... *memangla!
so balik je rumah, rehat sekejap, elevate kaki (ampu dan tinggikan kaki)
kawan2..kerja tak ada yg senang, tak ada yg tak penat...
~ mengeluh panjangggggggggg! melepaskan ketensionan! blergghhhh!
hei fida lupa ke?
~✿..JANGANLAH menjadi WANITA yang suka MENGELUH dan MARAH-MARAH tatkala mendapat DUGAAN dan CUBAAN..jadilah wanita yang sentiasa SABAR dan PASRAH dalam MENCARI PAHALA Allah..✿~

♥>>Wasiat Rasulullah SAW<< ♥
ermm, mari kita istighfar banyak2 bila kita tengah penat! geram! tension! letih! lapar!
moga2 tak terus ikut je moooood yg bad tu lama2...

sama2 kita amal-amalkan.. jom!


Aku minta ampun daripada Allah yang tidak ada Tuhan yang berhak disembah selain daripadaNya, yang hidup dan yang menguruskan makhlukNya dan aku bertaubat kepadaNya.


ye, susah! bukannya sedar pun!  tapi x salah kan kalau kita cuba usahakan..
^_- ermmm mari kita berdoa : Allah ingatkan aku Allah bila aku lupa padaMu, jauhkan aku dari bisikan syaitan yg kejam Allah ~

pendek ke entry ni? hoho..ok, nak tido esok keje shif pagi ^_-
moga2 kita semua diberikan kesihatan yg baik untuk terus beribadah dan bekerja atas namaNya..ameen

nama roti : my sweetheart! <3  -rm2.90-

Sunday, 8 January 2012

ilife as a student . . . .

In the name of Allah The Most Gracious & The Most Merciful
Assalammualaikum..
awak dah lunch?  syukur..dapat jugak kita makn lunch dengan tenang dan aman...
today, hampir separuh hari fida ber'dating' dgn dia ni

dia ni lasak!

hehe...tu la lappy fida, dari malam tadi, online sebab cari bahan study case untuk sem 5 ni..
what case? COMMUNITY ACQUIRED PNEUMONIA
ala tajuk simple je fida! simple  like a dimple?   ^_-   ada carry marks final okay!
hard copy, soft copy slide presentation.....dan bakal dipersembahakan kpd lecturer dlm 2 minggu ni jugak! -.-
bukan mengeluh..cume penat je..blerghh ~ 

here.. fida suka nak share 1 blog ni AKU HIV POSITIF
apa yg anda fikir sekarang? tuan blog ni ada hiv ke?yes...
eh, jangan takut okey..singgah situ dulu baru komen!
blog ni hasil dari cadangan kak intan! kakak feveret saya =)
so bertambah rajin la fida akn mengadap blogwalking hari2..pantang free!
tapi tak jugak, dalam seminggu mesti kena bagi lappy ni rehat 3 hari..haha
saya suka blog ni, sebab? best!

mungkin kita kurang memahami keadaan mereka, tapi tak salahkan kalau kita cuba ambil tahu dan ambil hikmah disebalik dugaan mereka....ye la ilmu jugak tau! so singgah blog tu jom!

1st time i read that blog, *sebak! - sungguh Allah itu Maha Penyayang, Allah beri mereka nikmat kekuatan untuk teruskan hidup, Allah buka pintu hati mereka, agar tetap terus sayangi diri sendiri dan masyarakat yg lain, Allah beri ingat pada mereka unutk terus beribadah padaNya...Allah tak biarkan mereka terus jahil sesat entah ke mana....as a student nurse *cewahh, fida lagi rasa perlu kuatkan semangat untuk terus bertahan, mungkin di sini  salah satu tempat untuk menabur sedikit bakti pada yg memerlukan ^______^
to all my friend yg tengah study nak jadi dokter tu, moga2 kalian nanti bsemangat nak berkhidmat nanti! yearghh!!

dan bermula esok sampai bulan Februari nanti,
Fida akan start praktikal! yeayy!!! hospital pusrawi, sg.buloh and pusat rawatan dialisis ~
more challenging!
lebih banyak prosedur boleh buat...so harus sediakan diri, moge2 Allah beri kesihatan yg baik untuk saya bekerja nanti ^_*v

tu pic masa sem1, sekarang sem 5 , so? :p

dah banyak kali posting *for every sem ~ baru hari ni sibuk nak hafal doa pergi kerja! -.- fida fida..ish2
b4 ni baca doa penerang hati...kurang sedar nak baca doa pergi koje!


okay, till here... take care semua! banyak2an minum air masak tau! lately ni cuaca panas bukan main terik lagi...panas2 pun senyum2kan diri anda macam sunshine ni :
COMEL kan saye? awak nak comel? senyum macam sayelah!