Friday, 15 June 2012

mahu biasakan sesuatu yg kurang biasa

s h e l o v e s b u n s

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
Maksudnya : Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.

اللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِيْمَا رَزَقْتَنَا وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ
        Maksudnya : Ya Allah berkatilah kami pada apa yang telah Engkau rezekikan kepada kami dan jauhkanlah kami dari azab neraka.

Sekiranya terlupa baca bismillah :
بِسْمِ اللَّهِ أَوَّلِهِ وآخِرِهِ 

  Maksudnya : Dengan Nama Allah yang memulai segalanya dan mengakhiri segalanya
  
Sebelum makan, haruslah kita baca doa, moga syaiton yg kejam tak dapat pun merasa! Moga2 makanan yg kita makan tu dihadam, diserap.... dapat bagi kita tenaga untuk beribadah dan juga bekerja...
,
Ermmm well, fida memang sangat suka makan roti, donut, lempeng, semua2lah yg sedap2...nyum2... eh suka sangat juga makan nasi tau! saya masih orang Asia okeyh ~ ^_^
Perkembangan roti baru dipasaran, harga roti, poster roti, ye, fida memang alert! -.- sedih bila harga roti naik, tapi saiz mengecik! ingredients pulak memang kadang2 tu tak ada bezalah kan?  tapi tetap juga suka makan!

hehe...hampir semua jenis dari roti gardenia ni fida dah cuba! mostly akan dimakan time breakfast! hari makan ni x dapat roti canai pun x pe! sampaikan classmate fida suruh aply jadi DUTA ROTI! hoho..kalau adela kan.. ceitt~ 


yang ni pun sedappp! tapi opss2 tak boleh makan tiap2 hari, nanti peningkatan berat badan bertambah-tambah dengan jayanya! BMI x balance ~ hehe, so beli BUtterscotch ni dalam sebulan sekali ke 2 bulan mcm tu, haaa dasyatnya tak, menahan nafsu makan bukan senang weyh!


Massimo ni selalu bersaing dgn Gardenia, kihkih, ka kedai bila nak beli, ermm mane satu ea?
agak-agak tukar selera, massimo menjadi pilihan ~


yg ni lagilah..creamyyy...


^_^ memandangkan dari hostel dekt kg.baru  nk ke TS hanya naik monorel RM1.60 dri chowkit, memang rajin singgah beli.. at least sebijik bun! tapi kadang2...buat-buat tak nampak sebab bk control nafsu nih, tak singgah pun! kihkih...

ahaaaa... sekarang ni, suka yang ni pulak! breakfast or lunch or dinner fida bedal je! 5 sudu oat + 1/2 or 1 pack of pristine tu, ikut selera ~ hehe
  LOVESSS BUNSS! tapi I will try my best..untuk mengawal nafsu daripada makan banyak roti, means lebih dari 2 ketul roti sehari... I WILL TRY MY BEST!

dan sekarang ni berniat mahu biasakan, beli 2 roti or buns, tapi masa tengah makan tu bagi 1 kt orang lain or cubit separuh bagi kt kawan2..hehe.. i will try, ya Allah... show me the way...

1 for me, 1 for u 

No comments: