Thursday, 27 December 2012

sayang & hormat

family cute ni adalah hasil seni kerja tangan kak sara
♥ sayang & hormat ♥
Sekiranya kamu bertemu anak-anak muda maka hormatilah mereka kerana usia yang muda itu tanda berkurangnya dosa. Dan sekiranya kamu bertemu dengan orang-orang tua hormatilah mereka kerana usia yang tua bermakna banyak ilmu dan pengalamannya. 
 - Imam Al Ghazali - ^_^
teringat pesanan imam al Ghazali masa kelas Ustaz Ridza petang tadi, hehe, selalu kita dengar "yang tua dihormati, yang muda disayangi" kan? haa.... yang ni rasanya lebih meaningful lagi kot! heee....
ok, dalam life kita ni, 'orang tua' yang paling dekat dengan kita ialah ibubapa yang terchenta! and 'orang muda' yang paling dekat ialah adik-adik kita..kalau tak ada adik, anggap jelah orang yg umurnya muda dari kita tu adek...hehe... 
mari kita saling sayang dan menghormati yuhuuuu....  





Friday, 21 December 2012

one of the wishlist....




Mahu naik helicopter! jadi co-pilot pn jadilahh sangatt! insyaallah..dgn izinnya....

Thursday, 20 December 2012

give time to




Duhai kekandaku yg macho, osem, gojes.... :p
awak dah solat isya' ke belum? pleaseee give time to PRAY, spend your time with Him! Biarla girlpren ke boypren tu nk moncongg sebb awok lambat angkat call or reply message die! hehe.. lagi bagus, ajak your sweetheart tu sekali! kan sweeeeettt mcm gula2 kapas yg gebus tuh! ^_^

cepat awak GIVE time to pray, insyaAllah cepat jugaklah hati jiwa raga awak tu HEAL dari segala luka duke nestapa! hehe.. GIVE & HEAL

take care!

Thursday, 13 December 2012

Segmen Jom Up Follower by Be-Log Meow Mew

Bismillah... ^_^ esok nak balik kampong! yeay!

dengan sudinya menerima jemputan dari blogger Yeputta Nurul Najihah yang telah menjemput fida untuk join aktiviti menambah follower-follower ~ heeee... tgok tepi, bilangan follower yg ade ni pun belum cukup 1 bas kalau nak bawak pergi rombongan ke Pulau Langkawi! *psstt contoh saje..lol :D



dan berikut adalah cara-cara untuk join : (kopi dan pasta dari penganjur, hehe.. :p

SYARAT - SYARAT :
1. Buat satu entry bertajuk " Segmen Jom Up Follower by Be-Log Meow Mew".
2. Letak banner pada link entry.
3. Tag tiga blogger.  *Pastikan dia tahu ya.*
4. Wajib follow Be-Log Meow Mew
5. Wajib follow blog/twitter dan like pages sponsor :

Twitter : KyLe Kesha , Leen
6. Wajib follow google+ INI
7. Dah siap ikut syarat-syarat di atas, drop link entry anda ke entry ini ya.
  
- Pastikan Ikut Semua Syarat ya? Yang Tak Jujur Akan Ditendang -

 *always update*

~SENARAI PESERTA~


-Semua peserta diwajibkan visit + follow peserta lain- 

 Kelebihan join segmen ini ialah bagi upkan follower anda dan trafik pun serta merta akan meningkat. Akan ada hadiah bagi blog top referral dan jangan risau, akan ada cabutan bertuah. Mungkin anda salah seorang daripadanya? Jom sertai Segmen Jom Up Follower by Be-Log Meow Mew sekarang!!
Tarikh Tamat : 30/12/12 
Tarikh Umum Pemenang : 31/12/12



 moh la kite...errr sape la yang fida nak ajak ni yek..sebab diri ini memang mengaku kureng update entry..apetah lagi nk update member blog...soo..padan muke! -.- tak pe kite coba yek!..hehe...




Saturday, 8 December 2012

learn to forgive another completely!

 Bismillah ~ 
We have been taught "to forgive, but never forget", right?
Most of us lie when we say that we have forgiven the people for their mistakes and wrongdoings but then we continue to remind them of their mistake sometimes. Maybe in anger or maybe just to tease or make them feel hurt.
Is this a forgiveness we want for ourselves as well?
...
When we raise our hands in humility towards heavens and we beg for forgiveness, what do we ask for? What kind of forgiveness do we ask for?
We want a clean chit from Allah that we have been forgiven COMPLETELY. We want another chance. We want our huge and endless list of crimes to be erased. We want Allah to accept our repentance and allow us to start again. We don’t want to be reminded of it, or have it come back to haunt or to taunt us. We want our sins to be forgiven here and veiled on the day of Judgement!!


Subhan'Allah, the mercy of our Lord, the Most Merciful is so much unique that Allah Subhanahu Wa Taa'la after forgiving a repenting believer never reminds him of his wrong deeds, neither in this world nor in the hereafter!


Hence, If we want to be forgiven completely, we must learn to forgive others completely.


May Allah help us not to bear any grudges towards anyone, to treat one another properly and to forgive another completely.


Aameen!

We want a clean chit from Allah that we have been forgiven COMPLETELY. We want another chance. We want our huge and endless list of crimes to be erased. We want Allah to accept our repentance and allow us to start again. We don’t want to be reminded of it, or have it come back to haunt or to taunt us. We want our sins to be forgiven here and veiled on the day of Judgement!!
Subhan'Allah, the mercy of our Lord, the Most Merciful is so much unique that Allah Subhanahu Wa Taa'la after forgiving a repenting believer never reminds him of his wrong deeds, neither in this world nor in the hereafter!


Hence, If we want to be forgiven completely, we must learn to forgive others completely.


May Allah help us not to bear any grudges towards anyone, to treat one another properly and to forgive another completely.


Aameen!

Subhan'Allah, the mercy of our Lord, the Most Merciful is so much unique that Allah Subhanahu Wa Taa'la after forgiving a repenting believer never reminds him of his wrong deeds, neither in this world nor in the hereafter!
Hence, If we want to be forgiven completely, we must learn to forgive others completely.


May Allah help us not to bear any grudges towards anyone, to treat one another properly and to forgive another completely.


Aameen!

Hence, If we want to be forgiven completely, we must learn to forgive others completely.
May Allah help us not to bear any grudges towards anyone, to treat one another properly and to forgive another completely.


Aameen!

May Allah help us not to bear any grudges towards anyone, to treat one another properly and to forgive another completely.
Aameen!

Aameen!

copy and paste from iLoveAllah.com
fahamkan...dan cuba amalkan! may Allah ease for us!

layan movie...

Bismillah...
hye! salam hari Sabtu! hehe...selalunya salam Jumaat kan? hehe...
takpolah ea... ingat tak apa zikir hari Sabtu? haaa... Ahad?
ni haa...


actually semua zikir boleh dialukan setiap hari..hehe..ok, back to the main topic!..layan movie!

haa.... ^_^ for the new semester yg kali ni, fida sedang belajar nursing in OT, ICU, TRAUMA, and management..fuh fuh fuh... agak berat sedikit tajuk2 dalam subjek ni, tapi so far alhamdulillah..minat lah pulak pada koje2 emergency nih! haha.. so 1 of the way untuk bgi gambaran sket2 pasal apa yg blajo dalam kelas tu, tanpa disengajakan...mula2 layan movie2 ni just suka suki, tapi kali ni serious sket! sebab? haaa... sebab sukalah! haha... walaupon memang agak ketinggalan la fida ni, tapi err ada aku kesah? heeee...


IRYU TEAM MEDICAL DRAGON! super suka! yup, cerita ni lebih sesuai untuk bakal or memang dokter2...tapi fida rase.. ermm tak pe pun if bakal cik misi pun nak layan cerita nih.. ^_^ ada satu je watak nurse tu pn tak berapa menonjol sangat, scrub nurse! tapi ok la jugak..kan? :p

yg ni pulak CODE BLUE! haa..super suka jugak! mostly kedua-dua movie ni banyak cerita pasal cardiac case...and tetiba berminat pulak nak ambil nurse bahagian cardiac bile dh koje nanti..weee...

apa yg penting, dalam movie-movie ni pengajarang palingbesar is SEMANGAT BERPASUKAN!  yearghhh we are in one team! semua orang tahu tugas masing-masing, saling mempercayai kebolehan rakan-rakan dalam team! walau apapun yg terjadi, mesti kerjakan sama-sama! hasilnya pun dinikmati bersama-sama..ohh indah sungguh! kan? tapi bukan senang untuk jadikan semua realiti....but at least berusaha ke arah itu lebih penting daipada sekadar melihat hasil, kan? may Allah ease for us! insyaAllah ~

ha...movie2 ni kena download dri internet..hee, tapi fida memg dh dapat seketul-ketul dari  member,
soo kopi and pasta! hehe...

Wednesday, 5 December 2012

GAYAKAN HIJAB ANDA

Bismillah...

^_^ heeee.... tak tahu nak mula ayat apa... so SMILE!

untuk yg pertama kalinya, fida tiba-tiba berminat mahu join satu contest nih,
"GAYAKAN HIJAB ANDA"




dan inilah gaya tudung yg ingin dipersembahkan ~



hasil gabungan selendang pink dengan tudung bawal 2 tone sutera purple, setelah di 'mix dan matchkan' jadilah rupa gini... sekejap je nak buat style macam ni, kurang 5 minit...heee... ini pic time farewell dinner my seniorita 30/11/2012 yg lepas...

with my lovely kakaks merangkap penasihat dalam batch kitorang! at Kampung Pengantin ~



love pink & purple!

berminat mahu join? cepat2...klik sini mazliyanayahaya

awak....mari kita doakan saudara mara seislam kita yg sedang berjuang di Palestin sana tao! 

advice from a tree