Monday, 28 January 2013

Jadikan followers UNLIMITED by Aimi Rahim



klik sini untuk join :)

waffer strawberry..

Assalammualaikum adik! kakak! abang! heee...^_^
how's your cuti today? hihi...


siapa pernah makan ini waffer! senyum lebar sekarang! ada cerita yg fida nak cerita nih..

pada suatu hari, dalam perjalanan menuju ke hostel..>> dalam LRT...

perut yang sangat lapar ni, makin tak dapat nak ditahan dah...dan fida pun cepat2 capai ini wafer yg tadi baru beli...bismillahh..ngap! nyum3...ermm sedapnya!!....
dan......
rupa-rupanya......

ada seorang budak kecik yg comel lagi kiut sedang usya fida yg tgah syok makan coklat ni..

(^_ ") heee..dengan rasa malu dan segan lagi serba salah, maka fida simpan cepat2 waffer tadi dalam handbag..sambil dlm hati berkata.. "alahaiiii dik, tinggal ciput je..nak bagi pun macam tak patut la pulak...sorry...

si adik tadi memandang ayahnya, dan si ayahnya tdi senyum je kat fida..

alololo..malunyer!!! adakah cara aku makan tadi menampakkan yg wafer ni sangat sedap! atau?? .....

PENGAJARAN: lain kali beli 2 atau  lebih, so nanti boleh la bagi 1 kan? tak delah serba salah sangat..ye dak? hehe...

Thursday, 24 January 2013

He still listens!

hye! assalammualaikum awak ^_^

hurmm...dah final year dah fida nih, yeay! *mood seronok! tapiii....huhu..rasanye banyak lagi skill2 yg belum betul2 master! ataghfirullah~  guide me Allah...

doakan saye ye <3

Wednesday, 9 January 2013

Sunday, 6 January 2013

holiday to Melaka again....

Bismillah...

angah, lin, kak ina, me, along!


haaa... itu pic dekat atas kapal! tiket masuk RM3 utk warganegara Malaysia!
bercuti ke Melaka ni, sebenonye kan dri kecik2 lagi dh pgi Melaka! 1st masa tadika dulu, then sekolah rendah, sekolah menengah 2 kali, and now masa study dekat kolej! haha... LOL!

time tu baru perasan masa jalan2..betapa dah selalu pergi Melaka, tak boring ke pidah? errr agakla...tapi sebab pergi Melaka tu dengan orang yg lain2 means kawan yg lain2...soo tak de lah boring! hehehehe...

rombongan ke Melaka kali ni asalnya adalah atas jemputan daripada Lin (gadis berbaju blouse merah). Dia memang beria sangat ajak fida pergi rumah nenek dia dekat Melaka. ^_^ mule2 tu..dalam hati..errr bnyk kali dah aku pergi Melaka, tpi yg ni mcm paling best je sebab berpeluang naik bas expres utk pertama kalinya! haha yeargh! *batak!!! thean boleh pergi pantai! sebab rumah nenek Lin ni memang dekat je dengan Pantai Puteri!

Time beli tiket dekat terminal Bersepadu Selatan (TBS) haha... i lah org paling excited! nak seat yg single! nak rase mcm pgi travel sroang2..padahal pgi Melaka je pn... :p ok lah kan utk permulaan..hehe..

kami bertolak hari Jumaat petang lepas kelas sume bergegas siap2 unutk dapatkan tiket paling awal ke Melaka ^_^ dannnnn the best part nye on the way dalam LRT, kitorang terlepas station Chan Sau Lin! haha punca? me! haha...masa naik tu, fida : ok korang sume kite naik train ni dri PWTC, x perlu tukar2 oka..nt directly sampai Bandar Tasik Selatan tau! ok2..yg lain sume angguk paham..sebb dorang ni jarang2 naik train sampai ke sane...then tiba! haha..fida sndri terperasan, eh awat mcm lain je nama stesen nih! eh...salah! adoi! cepat call dorang dlm keadaan yg sesak dlm train tu utk trun tukar train! haha.. fyi: yg ni kali kedua fida silap train kt situ, yg 1st tu minggu sebelumnya! haha...apedaa ~

anddd....dlam bas tu fida x dapat single seat, sebab bas Delima xde single seat! so ingt bestla jugk dpt duduk sorang2..tibe datgla sorang amoi duk sebelah.. errr xpelah..yg pnting selamat! hehe.. naik bus expres yg xde bhenti-henti malam2 memg best, walaupn memg gelap je..tpi i suke sebab ade bnyk lampu2...nampak bulan..sejuk lagi! haha :)

malam tu sampai je, kitornag sempat makan maggi semangkuk fida share dgn angah before tido sebbab lapaq!

esoknya..pagi2 dah bangun, siap2 utk merayau-rayau dekat bandar hilir tu.. yahoooo!

ini die A famosa!

pergi mana2....antara benda wajib ialah mineral water yg muat2 utk masuk dlm handbag kecik! wajib! kalau x, hauslah nt...boleh je nk pgi beli, tpi nanti kan time bayar tu kan, errrr pela mineral water pn nk beli, dhlah 2 hengget! grrr....

malamnya kami makan yong tau fu! pergghh sedapp! sup die memang sedap! nk tggu..kena beratur panjang! ni yong tau fu yg betul2 dekat dgn pantai puteri tuh! haaa... then kitorang menikmati angin bayu malam tepi pantai beriramakan deru ombak~ heeewww... and fida jugk la yg paling batak! sebab...suka  main air! then xdela sunburn! hehehe...tpi kena jugk jage2 sebab air tgah pasang time tu..so x boleh la nk over excited sangat!


and esoknya 30 Dis 2012, kami bertolak ke KL....ready for posting as a student management + assignment yg memang banyak ~ tskkk..oh Allah please make ease for us... i love u <3