Tuesday, 14 January 2014

sudoku lagi dan lagi..

allahummasollia'ala muhammad ~

hari ni maulidur rasul..mari kita selawat banyak-banyak..ermm tpi kan sebenarnya, bukan hari ni sje tau, hari-hari lain pun sama, kena etap banyak2 selawat! =)

hurmm...menghitung hari...mostly persiapan dari segi pkaian, dokumen semua dah siap dah utnuk lapor diri 20b nt dan terus kerja. Yg masih lagi in progress persiapan mental! dan juga persiapan ilmu..hehe...kena tengok balik nota-nota mase zaman belajar dulu..hihi...rabbi yassir wa la tu assir ~

dan dikala sye mulai boring. ye boring. sebabnya kadang-kadang tu x tau dah nak buat apa, so inilah aktivitinya ~ s u d o k u... haha adik dgn ibu kate, dorang tak minat sebab main game ni mcm lgi peningkan kepala..ayoyoyo...tpi untuk sye takdela pening sangat...biasa-biasa sje..anggap sje this is game, main snatai-santai je...surely boleh solve semua problem puzzle in numberss ni...

ni buku sudoku yg fida beli kt 7E b4 ni...harga yg berbaloi dgn cabaran yg diberikan!haha..ingtkan nk join contest dlm ni, sekali da terlepas da....huhu...


Sunday, 12 January 2014

2014 - pembuka tirai kerjaya

hye~ assalammualaikum. ^_^

Ini entri pertama untuk 2014! hehe...
Syukur alhamdulillah....segala yang telah Allah aturkan, 2013 yang lalu, manis dan pahit semuanya telah dilalui dengan izinNya. Pertengahan Disember 2013 yg lepas, fida pergi interview nursing untuk SPA dengan Hospital PUSRAWI. Dipendekkan cerita, fida diterima untuk dua-dua tempat ni. Yup, dlm satu hari yg sama, fida dapat panggilan drpd PUSRAWI and pagi tu jugak fida baru je klik SETUJU untuk lantikan tetap SPA. Masa yg begitu singkat, pantas, dlm telefon cik HR dri pusrawi mintak fida decide sama ada kkm @ pusrawi. Mulut, hati fikiran belum betul-betul sepakat, sambil masa tu fida tengah attend kerja-kerja dekat klinik. Senyum...maaf cik, saya pilih kkm, terima kasih kerana temuduga sye diterima, cik HR tu pun cakap, tahniah cik fida...terima kasih....panggilan terputus! 


yg ni surat dri kkm untuk lapor diri 20hb nt, bermaksud bermulalah pd hari tu nt fida akan mula bekerja sebagai jururawat..subhanallah...sesuatu yg fida tak pernah gambarkan pun. tapi Allah telah berikan. Tinggal lagi diri sendiri untuk manfaatkan. ya Allah tunjukkanlah jalanMu...permudahkanlah...


Persiapan fida buat satu persatu. Bermula dengan buat uniform putih, lepas tu menaip surat resign sambil menangis sebab sedih bakal meninggalkan tempat pertama fida mula-mula kerja sebagai nurse, bos pulak masa tu nak fida rsign 2 or 3 hari b4 lapor diri, ohoho...tidak...sebabnya ada banyak lagi hal-hal lain yg perlu diuruskan. Alhamdulillah, dr bgi fida resign dengan baik. =) then uniform pun siap! 

Balik rumah, ayah jadi peneman setia untuk pergi ke sana sini. Ambil gambar beruniform, medical check up, buat name tag + cop, buka akaun bank baru, beli kasut, dan lain-lain...hehehe..terima kasih ayah. 

Rasanya orang yg paling excited + sibuk mengingatkan itu dan ini adalah parents! Bila fida kata esok lusa boleh buat, my ibu and ayah kata hari ni kena buat! jgn tangguh2...!!

Penempatan akan diberitahu masa 20hb nt. Doakan yg terbaik utk saye ye...
tata ~ nt bila-bila fida sambung cerita.