Tuesday, 25 June 2013

Suka pergi sekolah!

Assalammualaikum! hye!

Alhamdulilllah......akhirnya tamat sudah 3 tahun fida study diploma in nursing, yer baru diploma..huhu dan kini punyai hasrat yg tinggi untuk sambung lagi, fida harap bakal suami dan keluarga dapat izinkan fida sambung belajar lagi nanti! ameen :) moga-moga murah rezeki, mohon doakan saya!

ok, layan gambar dulu ~

Darjah 5
form 3

form 6

dip nursing :)
Ibu cakap, fida seorang yg 'batak sekolah'. Means sangat suka pergi sekolah! Pergi sekolah adalah wajib! walaupun cikgu tak best, kawan tak best, kantin tak cantik, demam, homework tak siap..malu sebab semalam dah jatuh longkang, malu sebab tak dapat nombor 1 dalam exam, hujan, basikal pancit, exam dah habis so tak de aktiviti kat sekolah ..tetap mahu pergi sekolah! Dan I suka jugak lah cuti sekolah, tapi benci kalau lama-lama..sebab boring tak nampak muka kawan-kawan yg annoying lagi nakal! sebab tak nampak makcik kantin, sebab tak nampak bangunan sekolah! sebab tak jumpa cikgu! haaa...batak kan? yes I do! ^_^ 

Sekarang ni fida tengah mencari-cari kekuatan yg super power utk teruskan life after habis dip ni, nak cari koje, nak bagi pandai masak, nak bgi lebih berani bawak kereta laju-laju, nak cari duit, nak cari suami! hehe...dan nak sambung belajar lagi! ya..sebab saya suka pergi sekolah!

kenangan lalu zaman sekolah zaman study harus dan wajib kita simpan juga ambil segala hikmah yg kita dapat, untuk bekalan kita menghadapi zamn yg makin mencabar sekarang ni! Jangan lupa rajin-rajin pesan diri sendiri jgn tinggalkan solat + selalu doakan yg baik-baik untuk semua orang <3

bye! take care!