Tuesday, 28 February 2012

baru!

Bismillah...
Assalammualaikum juga selamat malam/pagi (*0135a.m) -_0

Header blog yg baru 280212 - .....




Header blog pertama since  040611 - 280212 

err...banyak pink! bukan nak kata suka sangat pink, tapi nice!


....sebelum tidur jgn lupa baca doa yek! ambil wudhu' dulu tau ^_^

Sunday, 12 February 2012

don't surrender!

Bismillah ~
Selamat sore kawan-kawan ^_^

Final exam for sem 5 ni makin dan semakin dekat!
erggghh, baru nk lepaskan kelegaan, keletihan, memulaskan tenaga bertugas di klinikal!
FINAL EXAM + OSCE pulak lepas ni...

   * eh, fida, mengeluh ke?

    * adela jugak, -.- huhu...tpi apepun lepas ni..naik SEM BARU, SEM 6! yeahh...sikit lagi ~
      

kawan-kawan semua doakan saye ye, moga2 dapat buat dgn baik, even study last minute pun..jangan lgi sia-siakan saki baki waktu yg ade, =)




lagu ni pun best!


<3 <3 <3 <3 <3

Monday, 6 February 2012

movie - Hafalan shalat Delisa

 

 اللهم صلى على سيدنا محمد  وعلى ال محمد وصحبه وسلم

Assalamualaikum  ~ 
awak sihat? ^_^ syukurlah Allah masih beri pinjam nikmat sihat tu pada kita! 
semalam 5/2 kan? hehe.... kebetulan bersamaan dgn hari keputeraan Rasulluah (dlm bulan Islam), untungla sesiapa yg menyambut hari lahir semalam kan?  kiranya, boleh kata 1 semangat jugak tu untuk kuatkan semangat, contohi Rasullullah ~ insyaAllah mudah2an =)

Haiya2 sollu 'ala nabi....
semoga Allah berikan kekuatan dan jalan untuk kita mencontohi kekasihNya.. 

So, berkaitan dgn tajuk  entri di atas, ini dia....


mungkin ada antara korang semua pernah tengok cerita ni dari youtube,
heeeee, fida je yg baru tahu cerita ni, awesome movie! oshem  <3
banyak pengajarannya..
menitik air mata 
melihat keutuhan cinta dlm keluarga, sesama masyarakat ~
melihat ketabahan untuk menghadapi semua ujianNya ~
and so on...hehe..


tiba-tiba terkata dalam diri sendiri, erm nanti nak jdai nurse kerja tempat2 macam ni la!
*mampu ke kamu tu fida?? 

dokter and nurse ---> setiap bait kata yg kita ucapkan untuk pesakit, betul2 membuat mereka mengaharapkan sesuatu yg baik2 selalu, kalau kita tenang dlm memberikan apa2 pun jawapan, mereka mungkin dapat terima dengan hati yg terbuka...


truly, again....this job betul2 menguji kekuatan jwa aku! 


'Allah.... pinjamkanlah kekuatanMu untuk aku lalui semua ini...
dan aku terus berharap hanya padaMu '

p/s : ye, memang ni cerita hanya rekaan semata-mata belaka, tapi mana yg betul, molek kalau kita ambiljadi pengajaran kan?..heeee

jaga diri semua! haiya2 sollu ''ala nabi

 
 

Saturday, 4 February 2012

mari berselawat :D

MARI KITA BERSELAWAT
Solla Alaikallah by Inteam



Alunan doa, zikir & selawat by Imam Muda