Sunday, 20 November 2011

ketika cinta bertasbih...

Assalammualaikum juge selamat petang ~
petang2 macam ni makan pisang goreng sedap kan? wuhhuu....
Final exam belum habis lagi..tpi result dari ape yg lecturer tanda dh tahu, surprise kan??

yg tu x nak cite okay...tapi aku nk cite yg ni, KETIKA CINTA BERTASBIH ~
kononnye nak sambung study selepas puas berehat2... tiba2 tertekan cte ni..hehe..
so tengok jap...alek2..sume episod aku tengok... -.-
sebabnye cite ni best!!! hoho sangat touching!! siyesssss!!!
kisah tentang CINTA! bukan cinta kekasih semata-mata, tpi lebih dari itu..
tak tau nak citer...ermm donwload je kt youtube, x pun tggu astro... hehe


redup..sejuk mata memandang...subhanallah...

redup sejuk mata memandang...menenangkan hati... =) 
wanita yg sedar akan haknya untuk kebaikan diri juge keluarga dan generasinya..
hormat pada keputusan yg diberikan...
berkhemah setiap kali bercakap..lembut..tapi teguh pendiriannya..
redha degan ujian yg diduga Allah...

"Namanya siapa?" tanya Anna.
 
"Abdullah." jawab Azzam. 



=)
kisah cinta kita semuanya tak same, Allah yg tentukan..ye Allah telah tentukan...
awak tahu ke???citer awak nt camne???
yg ni drama boleh la kan nk reka best2.... *senyum =)
awak2 sume...sape yg tak nak kisah cinta yg baik..kan??
apepun yg penting,
moge2 kita sendiri sedar diri untuk berubah jadi orang yg lebih baik...
moge2 juge kite sendiri kuat untuk hadapi dugaan dunia yg sangat2 tak terduga..
moge2 juge kite sendiri tetap setia untuk terus bergantung pada Dia,
Dia yang Maha Berkuasa memberikan cinta...
jangan sempitkan minda dan jiwa, cinta hanya untuk kau dan aku (si adam & hawa)
tapi cinta itu harus dipupuk untuk semuanya...ibadah, kerja juge amalan ~
syukurlah! selagi Allah uji kamu...


tenanglah duhai hati... bersabarlah...

moge2 diri ini jadi orang yg memberi manfaat pd orang lain...same mcm name, afidah.. =).

No comments: