Monday, 6 February 2012

movie - Hafalan shalat Delisa

 

 اللهم صلى على سيدنا محمد  وعلى ال محمد وصحبه وسلم

Assalamualaikum  ~ 
awak sihat? ^_^ syukurlah Allah masih beri pinjam nikmat sihat tu pada kita! 
semalam 5/2 kan? hehe.... kebetulan bersamaan dgn hari keputeraan Rasulluah (dlm bulan Islam), untungla sesiapa yg menyambut hari lahir semalam kan?  kiranya, boleh kata 1 semangat jugak tu untuk kuatkan semangat, contohi Rasullullah ~ insyaAllah mudah2an =)

Haiya2 sollu 'ala nabi....
semoga Allah berikan kekuatan dan jalan untuk kita mencontohi kekasihNya.. 

So, berkaitan dgn tajuk  entri di atas, ini dia....


mungkin ada antara korang semua pernah tengok cerita ni dari youtube,
heeeee, fida je yg baru tahu cerita ni, awesome movie! oshem  <3
banyak pengajarannya..
menitik air mata 
melihat keutuhan cinta dlm keluarga, sesama masyarakat ~
melihat ketabahan untuk menghadapi semua ujianNya ~
and so on...hehe..


tiba-tiba terkata dalam diri sendiri, erm nanti nak jdai nurse kerja tempat2 macam ni la!
*mampu ke kamu tu fida?? 

dokter and nurse ---> setiap bait kata yg kita ucapkan untuk pesakit, betul2 membuat mereka mengaharapkan sesuatu yg baik2 selalu, kalau kita tenang dlm memberikan apa2 pun jawapan, mereka mungkin dapat terima dengan hati yg terbuka...


truly, again....this job betul2 menguji kekuatan jwa aku! 


'Allah.... pinjamkanlah kekuatanMu untuk aku lalui semua ini...
dan aku terus berharap hanya padaMu '

p/s : ye, memang ni cerita hanya rekaan semata-mata belaka, tapi mana yg betul, molek kalau kita ambiljadi pengajaran kan?..heeee

jaga diri semua! haiya2 sollu ''ala nabi

 
 

6 comments:

Suhaili Sarif said...

eh fida ada blog rupanya.huhu
akak x berkesempatan lagi tengok movie ni
tp akak da baca da buku dia
menangis teresak-esak akak.hehe
mulia betul jadi nurse.semoga mereka yg sakit berada dalam keadaan sejahtera di bawah jagaan fida disamping Allah yg menyembuhkan mereka :)

tomatokering :) said...

teringin nak tengokk ! tapi utube disekat. sobsob :(

Wawa Tasliman said...

movie yang bagus! tengok di astro first tuhari..

s.a.y.d.a.t.u.L said...

hehe..ade kak elly, tpi tula..
lebih rajin baca entry org lain ^_^
eh kt mane nk caribuku die ni? x tahu pun..
insyaAllah..mudah2an..
kak elly, lagimulia jadi cikgu! sebab dri situ bmula segala kerjaya!
dr situ jugak, cikgulahyg membentuk insan! <3
semogakak elly dipermudahkan urusan, dilimpahkan kesabaran dlm terus mendidik, mencurah ilmu kpd semua anak2 msia! :)

s.a.y.d.a.t.u.L said...

la..xpe2...nt bile u tube daok, boletgok :)
fida ade download ini movie, tpi camamne nk post dkt piqa? :)

s.a.y.d.a.t.u.L said...

yes, movie ni memg best! =)