Thursday, 21 June 2012

sebab terkenangkan sesuatu

anak-anak ayam yg comel!

dalam seminggu ada 7 hari ; Isnin, Selasa, Rabu, Khamis, Jumaat, Sabtu, Ahad
dalam satu-satu masa kita berangan kadang2 tu bukan main jauh lagi....
tau2 je dekat sejam du jam dah mengadap komik/buku anatomy/album di muka surat yg sama sebabnya terkenangkan sesuatu ~

ada pulak tu, tak pasal-pasal airmata meleleh sendiri, tergelak sendiri, tersenyum sendiri sebab terkenangkan sesuatu ~

so, apa yg awak, kamu selalu buat bila tiba2 teringat sesuatu yg dolu2..
contohnya tengah tengok album sekolah dolu, teringat kawan lama --> online fb cari kawan yg dirindu tu..

contoh lain tengah study pasal anatomy perut, tiba2 teringat pasal mcam mana hari tu boleh dapat sakit perut, then online google and searching..

and so on...

daripada 'sesuatu' itu selalunya betul-betul menyentuh jiwa dan sanubari korang kan?
tak kiralah perasaan apa pun, yg penting jangan sampai kerana sesuatu tu, kita lupa untuk bersyukur ~
tambah lagi kalau 'sesuatu' tu menyakitkan hati, membunuh jiwa!

istighfarlah banyak-banyak..moga2..hati2 kita ni sedar dan terus sedar setiap dari 'sesuatu' yg Allah bagi tu dalam hidup kita tu untuk bentuk peribadi kita lebih baik, jangan terlalu kesalkan 'sesuatu' tu sampai memusnahkan peribadi diri...

perbezaan cerita dari sesuatu tu umpama warna warni dalam hidup, kalo satu warna je kan boring, ye dak?
heee...same2lah kite beramal    ^^

اللهُمَّ اجْعَلْنِيْ مِنْ عِبَادِكَ شَكُوْرَ، آمين
Ya Allah ya Tuhanku, jadikanlah aku daripada kalangan hamba²-Mu yang bersyukur, amin
 

No comments: