Saturday, 28 July 2012

lapan - 8


source : mukabuku ^^


Rabbighfirli (Tuhanku, ampuni aku)

Warhamni (sayangi aku)

Wajburnii (Tutuplah aib-aibku)

Warfa’nii (Angkatlah darjatku)

Warzuqnii (Berilah aku rezeki)

Wahdinii (Berilah aku petunjuk)

Wa’Aafinii (Sihatkan aku)

Wa’fuannii (Maafkan aku)

dolu2 time kecik2 mase tengah blajo solat, my ibu akan ingatkan kt sebelah, lbih kurg mcm ni ayat die " haaa! ade 8 ye, baca betul-betul, jangan sampai terulang-ulang ya...kalau ibu kira dri sini tak cukup 8, buat sekali lgi!" jagalah nt ye! *dengan nada yg agak tegas!

Ha....nampak tak? siap tolong baca same2 time aku tengah duduk antara dua sujud tu..then akan tasmi' balik apa yg aku baca td, utk pastikan aku betul2 dh hafal! kalau die tak puas hati, nampak solat mcm patuk ayam, haa tau patuk ayam cmne? ala laju2 la...konfem ibu akan suruh solat semula! ambik kau! hehe...

ibu ayah, I U lah! nt dh ada anak sendiri, agak2 cara ni boleh pakai lgi ke tak ea? hurmm ~ 

Salam Ramadhan yg ke 10 esok ^_^

2 comments:

JIJI YU said...

duduk antara dua sujud kekadang tu ambik syarat duduk jer kan

saydatul al aman said...

mgkin sebab kurang tau kot, tak pun sebb nk kejo tgok tv~ huhu