Saturday, 8 December 2012

layan movie...

Bismillah...
hye! salam hari Sabtu! hehe...selalunya salam Jumaat kan? hehe...
takpolah ea... ingat tak apa zikir hari Sabtu? haaa... Ahad?
ni haa...


actually semua zikir boleh dialukan setiap hari..hehe..ok, back to the main topic!..layan movie!

haa.... ^_^ for the new semester yg kali ni, fida sedang belajar nursing in OT, ICU, TRAUMA, and management..fuh fuh fuh... agak berat sedikit tajuk2 dalam subjek ni, tapi so far alhamdulillah..minat lah pulak pada koje2 emergency nih! haha.. so 1 of the way untuk bgi gambaran sket2 pasal apa yg blajo dalam kelas tu, tanpa disengajakan...mula2 layan movie2 ni just suka suki, tapi kali ni serious sket! sebab? haaa... sebab sukalah! haha... walaupon memang agak ketinggalan la fida ni, tapi err ada aku kesah? heeee...


IRYU TEAM MEDICAL DRAGON! super suka! yup, cerita ni lebih sesuai untuk bakal or memang dokter2...tapi fida rase.. ermm tak pe pun if bakal cik misi pun nak layan cerita nih.. ^_^ ada satu je watak nurse tu pn tak berapa menonjol sangat, scrub nurse! tapi ok la jugak..kan? :p

yg ni pulak CODE BLUE! haa..super suka jugak! mostly kedua-dua movie ni banyak cerita pasal cardiac case...and tetiba berminat pulak nak ambil nurse bahagian cardiac bile dh koje nanti..weee...

apa yg penting, dalam movie-movie ni pengajarang palingbesar is SEMANGAT BERPASUKAN!  yearghhh we are in one team! semua orang tahu tugas masing-masing, saling mempercayai kebolehan rakan-rakan dalam team! walau apapun yg terjadi, mesti kerjakan sama-sama! hasilnya pun dinikmati bersama-sama..ohh indah sungguh! kan? tapi bukan senang untuk jadikan semua realiti....but at least berusaha ke arah itu lebih penting daipada sekadar melihat hasil, kan? may Allah ease for us! insyaAllah ~

ha...movie2 ni kena download dri internet..hee, tapi fida memg dh dapat seketul-ketul dari  member,
soo kopi and pasta! hehe...

No comments: