Monday, 18 March 2013

after 20 years nt..how?

Bismillah...
assalamualaikum awak =)

thanks for all the dua' ~ alhamdulillah...final exam college dh settle dh! and now..... we're still need the dua'...hehe... for? haaaa...moga-moga Allah permudahkan urusan dan kerja utk semua lecturer kitorang yg akan menanda kertas jawapan kitorang yg ada pelbagai jenis gaya dan bentuk tulisan yg super unik lagi canggih! hihi... >.< lagi? berdoa moga-moga kami bersyukur dgn berapa banyak pun markah and CGPA yg bakal menjadi hasilnya nanti...hew hew hew.... hopefully, we're still strong no matter what, kan? kan? insyaallah...

sebab tu la fyda suka tekankan, ingatkan diri sendiri utk suka saling mendokan...yepp suka untuk saling mendoakan kesejahteraan saudara-mara seislam kita yg lain..  *_* hehe...




pic di atas...ala tau dah kan? heh~ this is my 1st time merasa makan subway...haa...dh hmpir 20++ hidup ni, this the 1st time! thanks to my cute friend@kechik! dia ni lah yg beriya ajak fyda makan subway hari tu masa kt Time Square...kononnya pergi TS tu nak suka-suki jalan2 + exercise..lol! XD

sedap rupanya roti john moden nih! haha...as uolls know kan, fyda memang suka roti! so yg ni pun kira family roti lah jugak! jadinya..haaa sooo of course  I lovee it! hehe...

time order, mintak sayur banyak-banyak..*sgt excited+batak! haha..tau ke batak tu apa? batak tu macam jakun lah..ye la 1st itme kan? heeee...memang sengaja pic kt atas tu fyda crop...cut my happpppyy face~

sambil makan roti john ni, eh subway...hehe...tiba-tiba kami berdua membebel pasal masa depan!

selalu kalau borak2 tak dela topik tu serius sangat...tapi...kali ni lain skit..ntah..tibe2 je..pop! jadilah coco crunch! eh! heee... ^_-

fyda yg mulakan secara tak sengaja..

eh chik, macam mana ea nanti kita ni kalau dh 20 ++ akan datang? agak2 jadi ape la yek? dah kawen ke belum? ada anak berapa? jadi staff nurse ke or jadi ape? duit dah banyak mana pulak ea? and so onnn...

dgn tenangnya, si kechik nadhrah ni pun memberi respond : bla bla.....
dia betul-betul melayan topik forum fyda time tu..hihi =)

so... awak? cane? ada tak terfikir apa khabar awak nanti after 20++ or 50++ akan datang? who are you? what kind of people are u? hurmmm...yg penting, how's your ibadah to Allah? astagfirullah hal 'azim... banyaknye la kan nak fikir? errrgghhh sesaknya la duniaa....kan? letih dan jenuhnyelaa nak cari aset...

kan? kan? kan?

time tu la fyda cakap kat chik, best kan jadi budak kecik! haa...dahlah comel! mintak je apepun...konfem dapat! modalnya..nangis! tak pun merajuk! bestnyelah...kan chik kan? *sambil tengok sorang budak pompuan yg tengah syok makan roti john die...huhu...

* deep breathing...in ....out...in..out...in...out....

apepun, masa tetap tak kan boleh diundur ~ so....awak..let's we work for it! be thankful to Allah untuk segala nikmat senang dan susah yg tak pernah henti diberi pinjam untuk kita! may Allah make us feel ease to face any hardship! sebenarnya...cara untuk tenangkan jiwa yg resah, hati yg gundah lagi sesak Allah dah tunjuk dah! -.- kita ni je yg degil lagi malasssss untuk berusaha ikut apatah lagi amalkan ~

awak ada tak cita-cita nak pergi Makkah? menunaikan ibadah haji dan umrah?  mesti ada kan? as uolls know, kat sana adalah antara tempat yg baik Allah akan makbulkan doa! then..tulah ada sesetengah manusia fikir nak kena/mesti/wajib pergi buat umrah or haji dulu, barulah jiwa akan tenang, barulah hidup lebih berkat...senang lagi bahagia!

awak...

Allah dah beritahu dah...antara masa yg kita dekat dengan denganNya ialah...
dalam sujud kita waktu solat ~ yg lain...solat sepertiga malam...ha? see? Allah dh sediakan dh, siap bagi tahu lagi..tapi kita? -.- tsk tsk tsk...buat bila nak exam je...buat bila nak konfem cari jodoh aje...

awak...

marilah ye, kita sama-sama cuba usahakan sebaik yg boleh, solat awal waktu, bersungguh dalam solat..dan unutk dapatkan hasil yg lebih, niatkan dlm hati, kunci alarm phone yg canggih tu..untuk bangun solat malam..ye~ ye~ jommlahh ea... fyda pn in process to do this...huhu..my beloved ayah said, waktu fyda cakap mintak ayah doakan kakak nk exam final hari tu, ayah cakap, kakak cuba solat malam, bangun kejap lepas tu solat...buat sikit-sikit, nanti lama-lama terbiasa! bila tak buat rasa canggung la pulak...
pelepappp!! rasa macam kena cubit pipi fyda time tu..huhu...ayah tak marah pun., but he's just remind me...

so! JOMMM!!

tidur malam tanpa gangguan, memang syiokk kan? tapi kalau tau betul-betul macam mana jaraknya Allah sediakan masa tu untuk kita bertahajud pada Dia, mesti agaknya, nanti tak nak tido la pulok..
ye ke? huuu...

No comments: