Friday, 22 March 2013

buku comeL

Bismillah..
assalammualaikum.... ^_^

tajuk entry ialah buku comeL! sebab? haaaaa.....*sila baca sampai habis! hihi
dalam 2 minggu lepas, fyda pergi temankan my housemate tu, yan untuk cari buku adik-adik dia yg masih sekolah dekat Popular - Wangsa Walk...baikkan dia nih! heee...yg lagi baiknya, yan beli buku-buku tu dengan baucer buku dia! errr....dalam RM50 jugak la...

fyda tak ada niat nak beli buku apa-apa pun, but still bawak jugak baucer tu...
and jalan-jalan, pusing-pusing keliling Popular tu...waaaaa.... mata terpanar!  comelnya buku nih! kecik-kecik dah boleh pergi haji nih! maybe this can be the easy way for me untuk cerita dengan anak-anak aku nanti! heeeee....that's yg terlintas dalam fikiran fyda waktu tuh! :p erkkk yg last tu pasal jadi cerita untuk anak-anak tu mcam err berangan kan? haha..tapi memang la itu yg snap! dlm kepala waktu tu...

then, cepat-cepat capai...pusing belakang buku, tengok harga! hehe..
RM 30! whatt?? ok sangat nih.....baiknya la penerbit buku ni, tidak membebankan pembaca dengan harga yg terlalu mahal! dengan warna, design, pengisian yg menarik, mudah, complete, harga itu sangatlah berpatutan! yes, I want this! terus pegang, peluk buku tuh!


buku ni nampak mcam tak sesuai untuk umur mcam 20 an kan? ye la..terang-terang tulis untuk anak2...dgn pic adik-adik comel kt buku tuh..tapi....fyda rasa it's still available untuk semua peringkat umur! yes! sebab? comeL! haha...kan semua orang suka kalau ada banyak warna, tulisan pun tak adalah tecik-tecik and nampak banyak tulisan je..mcm semut tuh..hihi...
mudah difahami! agak malu bila ada banyak perkara yg fyda pun tak tahu lagi...so, this book is very interesting! *dalam hati, ermm memang dah lama dah nak cari buku yg mcam ni, hehe..now I got it! alhamdulillah!


gambar dia pun besar-besar....haaa..puas tengok!! memang untung la kalau beli! hehe

and another book? haaa


Bijak Tajwid! from Ustaz Zamri yg mantoppp! hihi

ekspresi fyda lebih kurang sama tahap happyner bila dapat buku nih! haha..dan dengan selambanya  panggil fyqa, one of my friend gak yg pergi time tu,
fyda: tengok ni! comel kan? akak nak beli!

fyqa: aahla..kita pn mcam banyak dh lupa...nak beli jugak la...err kalau akk beli kita tak beli! hehe..nanti akk buat kelas mengaji yek!

fyda: heh...baik fyqa.....(^_-)v

dalam ni ada DVD! pn best...!!

harga, cumalah RM25! sangat berpatutan! buku ni memang menarik! very colourful!
lengkap dgn semua hukum tajwid! mula-mula kita akan belajar menyebut dgn betul mengikut makhrajnya, then we go step by step to learn about tajwid... ermm fyda baru sempat belajr half! baru sampai nun mati dan tanwin! yes, betul-betul macam ulangkaji time sekolah dolu-dolu..

buku ni fyda beli sebab b4 ni pernah dah beli, tapi jarang bukak, sebb tulisan jawi dia agak kurang menarik,,heh! mengada betullah~ tapi guna jugak, untuk panduan...bukan apa, bila mengaji tu tak hengat....main langgar je...panjang pendek, dengung, idzhar...haishh!! so bila nampak buku ni, memang langsung tak teragak-agak nak beli! fyda rasa buku ni tahan lama untuk digunakan sampai bila-bila! so...tak delah membazir kan? hehehe....kalau tunjuk kat my ibu yg memang mengajar tajwid kat sekolah tu, mengajar darjah 1 pulak kan..haa mesti nanti ibu nak jugak! haha...it's okay boleh pinjam! ^_^

teringat dulu masa zaman sekolah, memang tip top lah hafal semua2 hukum ni, tanya je....laju je jawab..sekarang mcm err asyik2 konfius! -.-


so, awak..bolahlah cari buku ni kalau nak tau apa nikmat rasa seronoknya bila baca, gunakan buku ni! hehe...

No comments: