Monday, 1 April 2013

ro ti te lur gu lung

Assalammualaikum :)

Hari ni hari Ahad, ye hari cuti! seronok? of course lah! dan fyda decide tak nak pergi mana-mana pun! *err selalu kekuar ke? hehe...nak duduk rumah, merehat2kan diri + tak nak bazirkan masa cuti! heee....

walaupun hari cuti, tetap bangun awal! bila dah bangun tu..automatiknya perut pun laparrrr... maybe sebab dah biasa setiap hari before start kelas or praktikal mesti breakfast! wajib! 

dan hari ni sebab memang dah lapar, fyda pun pergi dapur cari apa yang ada...

searching.....

ada roti gardenia, telur, milo and oat! errrr ini memang menu breakfast aku hari-hari kan? err macam busan la pulak nak buat rupa yg same je...

so what to do? to make this roti with telur different?

thinking....

ha! aku gulung roti ni dgn telur! hahaha....senang je, selalu kan  orang tepek jem or cheese atas roti, then put another roti atas dia kan? or lipat dua kan? haa..kali ni apa kata korang try macam ni pulak! 

caranya senang je:

1) ambil telur yang telah digoreng (telur dadar), 
2) then potong bagi muat dengan saiz roti
3) letakkan telur tadi atas roti
4) sapukan sos or cheese or mayo *ikut suka! atas telur tu..
    * just sapukan kat bahagian atas je or half of the roti, sebab kalau sapu penuh2
       nanti melimpah ruah bila nak gulung! hehe...
5) then gulungkan roti tadi
6) siap untuk di makan!

macam ni!


sorry, tak de pic step by step...tapi ala senang je kan? hehe

kalau fyda roti jodonhya is milo or cokelat! kalau nes or teh macam tak cukup kick! heh :p dan milo tu fyda campur dengan 3 or 4 sudu oat untuk bagi kenyang! hehe...

selamat mencuba ^_^

No comments: