Monday, 13 June 2011

nervous + excited = hospital sg.buloh

Bismillah...

Hospital Sg. Buloh...
Bermula esok 13/6/2011 ~ 17/6/2011, group fida akan ditempatkan di Hospital Sg. Buloh untuk praktikal.. tak lama pun, huhu....tapi takutnya lebih!! macam mana nak jadi staff nurse ni nanti! haisshh!! saya tak reti nak garang2 ni, jadi nurse kena garang ke?? bukan garang, tapi bijak bersuara pabila ada kemusykilan yg diajukan, tapi.. bijak ke nak bkata-kata??  bkata-kata saja..kojenye?? hampeh! ya Allah....mudah2an kami semua yg sedang baru nak belajar dan cuba adapt dgn macam2 situation nanti, dapat lakukan dan sesuaikan diri dgn baik, ramai senior2 kata, seronok....banyak prosedur boleh buat! yeaaayy!! kadang2 tu tak ada sape pn tengok sebabnya semua orang busy... alamak!! aduhaiiii.....relax2...nanti ramai yg boleh tolong tunjukkan..hoho..alahamdulillah..lega..
tenkiu sangat... tapi kena juga berani! huh! 
Once u wear your uniform, 
u can feel your job! believe me... 
ni lah yg slalu lecturer sebut...PDAH BOLEH!! KAMI BOLEH!!

Then............................minggu depannya FINAL SEM EXAM!!

>> kena bangun awal drpd biasa, bas akan bertolak 6.50 am,
 subuh kat hospital Sg.Buloh..b4 sleep, set mind nak bangun pg ok! 
 jgn lupa wudhuk dulu...



 smile is also charity, also heal....bukan jadi nurse je kena selalu senyum..hehe

hope i'm strOng!!

Take care ya...zikir harian esok  >> Isnin

Tiada daya & kekuatan melainkan dengan
kekuasaan Allah yg Maha Tinggi lagi Maha Agung

No comments: