Wednesday, 21 December 2011

aktiviti mengukuhkan silaturrahim

Bismillah... ^_^
awak sihat? kawan serumah awak sihat?
haa..gaduh dgn member? ermm cepat2 setelkan...okay,
jgn lama2 sangat..makan hati je nanti, penat kan? maafkanlah...istighfar banyak2 ok..
tenang2kan diri...cuba tanamkan dlm diri mahu jadi orang yg disenangi org lain..
sedap mata memandang, menenangkan...cuba2..fida pn tengah cuba, jom2..moh la kite...

berkaitan dgn entry di atas, 17 hb yg lalu.  Kakak Iliana telah meng 'tag' fida utk join actvitiy ni, xreti, maka di reti2 kan jugak..dan hasilnya, sudi2kan  lah baca enrty ni sampai habis..terima kasih =)

Apa yg harus anda lakukan?

  1. You must post these rules.
  2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
  3. Answer the questions the tagger set for you in their post.
  4. Create 11 new questions for the people you tagged to answer.
  5. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
  6. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
  7. No tag back!
  8. No stuff in the tagging section about ‘YOU ARE TAGGED IF YOU’LL ARE READING THIS YOU LEGITIMATELY (a.k.a TRUST, REALLY, WILL BE HONESTLY) HAVE TAG 11 PEOPLE.

Man ana? ^_^  [11 things about me]

  1. Bakal seorang nurse insyaAllah..
  2. Penggemar roti dan yg sewaktu dengannya..hehe
  3. Boleh cakap bahasa jawe, sebab anak orang jawe...tpi xde la hebat sangat : p
  4. Lagi rajin baca entry orang lain, drpd buat entry dekat blog sndri..-.-
  5. Teringin nak naik helikopter... : D
  6. Suka tengok kartun cter Detective Conan! sebab x boring sangat ~
  7. Suka budak kecik, sebab comel! ^_^ nampak suci je...yg nakal2 tu lgi suke kacau!
  8. Sekarang ni agak kurang drive sendri sebb hari2 naik bas pgi kolej & pgi praktikal kt hospital
  9. Kawan2 kata: saye jalan cepat! kelajuan x tahu brape..actually tgok keadaan la kot..
  10. Suke makan tempe goreng, takpun tempe yg sambal tu...sedappp wehh
  11. Perlukan lebih banyak pengalamn & rujukan untuk ingat nama2 ubat,function,dos,side effects at least... -.- ade tips? nak share boleh?
yg ni soalan dri Kak Iliana (dulu mase kcecik2, mak akak ni yg ajo fida ngaji, sbb ngaji dgn mak sendri x habis2..sebab? rahsia... =)

1. Antara kawan baik dan buah hati, mane yang anda sayang??haha
Kawan baik sayang, buah hati a.k.a ibu ayah saya! all of them saye sayang! <3
2. Berapa kali anda makan megi dalam sebulan?
Tengah anti dgn maggi sekarang ni, tpi b4 ni ade la 2 ke 3 kali seminggu..so sebulan?
3. Pernah lawan cakap mak ayah tak sampai diorang nanges?
Huu....kena tanya ibu ayah fida, * huhu rindu..nak balik!!
4. Ape impian anda yang masih tak kesampaian sampai sekarang?
 Nak buat roti sendiri, nak buat yg best punyer!!
5. Berapa kali anda bercinta?
Bercinta? hari2 saya cinta mereka...harapnya makin bertambah, ameen..
6. Anda tahu mane-mane tempat nk online baju untk dinner?haha
Hehe...selalu cari je kt area KL, =) google la kak..
7. Apa pandangan anda pada aku?
Kak yana ni best! macam garang, tapi lembut orangye..kak yana ni rajin orangye~ hihi
8. Aku ni gemok ke? *sila jawab dengan berhemah ye..
Gemok ke? ok je...nice! nak lgi slim boleh je, mcm ni la lbih kurang ( my aim is not to be skinny) ^^
9. Anda hebat dalam memasak red velvet tak?
Mmemang belum dan tak lgi mahir setakat ni..lepas ni? haaa
10. Apakah nama glamer yang anda suka orang panggil anda?
Glamor? hurmm panggil je fida, pidah, apid, lgi bgus Saydatul Afidah
11. Agak-agak umur berapa anda nak kawen?
Agak-agak....urmm ntahla..bila sampai seru, means x tua x muda..matangla dah..^_*

 SOALAN2 YG NI UNTUK ANDA :
  1. Apa anda punye wallpaper desktop lappy/notebook yg sekarang? 
  2. *ape nak tanya,..ermm eh, dah solat dah? pergi solat dulu, lepas tu sambung buat entry ni ^_^
  3. Kalau time hari raya apa yg paling best, selain daripada dapat duit raya?
  4. Ada tak azam korang yg x setel2 lagi dr tahun lepas? ape dia..
  5. Berapa lama anda beronline dlm 1 hari?
  6. Adakah anda pergi kelas or kerja bawak air masak? hehe
  7. Apa yg korang buat bila tengah bengang dgn kawan baik sendiri?
  8. Antara laptop dgn notebook mana best?
  9. Berapa kali anda cuci cadar katil anda? haa...agak2 sebulan tu, tukar baru at least...lagi rajin seminggu sekali!
  10. Apa nama yg anda x berapa suka orang panggil nama tu untuk anda?
  11.  Sekarang ni senyummm lebar2 n say alhamdulillah, aku sihat hari ni, moge2 aku jadi hambaMu yg bersyukur selalu ~ tarik nafas...lepas slow2..senyum lagi~ ^_^


 INTAN PERMATA ~
Shasha Yatim
Adik Athirah
Sarah Rashika

Adik Athirah

No comments: