Sunday, 8 January 2012

ilife as a student . . . .

In the name of Allah The Most Gracious & The Most Merciful
Assalammualaikum..
awak dah lunch?  syukur..dapat jugak kita makn lunch dengan tenang dan aman...
today, hampir separuh hari fida ber'dating' dgn dia ni

dia ni lasak!

hehe...tu la lappy fida, dari malam tadi, online sebab cari bahan study case untuk sem 5 ni..
what case? COMMUNITY ACQUIRED PNEUMONIA
ala tajuk simple je fida! simple  like a dimple?   ^_-   ada carry marks final okay!
hard copy, soft copy slide presentation.....dan bakal dipersembahakan kpd lecturer dlm 2 minggu ni jugak! -.-
bukan mengeluh..cume penat je..blerghh ~ 

here.. fida suka nak share 1 blog ni AKU HIV POSITIF
apa yg anda fikir sekarang? tuan blog ni ada hiv ke?yes...
eh, jangan takut okey..singgah situ dulu baru komen!
blog ni hasil dari cadangan kak intan! kakak feveret saya =)
so bertambah rajin la fida akn mengadap blogwalking hari2..pantang free!
tapi tak jugak, dalam seminggu mesti kena bagi lappy ni rehat 3 hari..haha
saya suka blog ni, sebab? best!

mungkin kita kurang memahami keadaan mereka, tapi tak salahkan kalau kita cuba ambil tahu dan ambil hikmah disebalik dugaan mereka....ye la ilmu jugak tau! so singgah blog tu jom!

1st time i read that blog, *sebak! - sungguh Allah itu Maha Penyayang, Allah beri mereka nikmat kekuatan untuk teruskan hidup, Allah buka pintu hati mereka, agar tetap terus sayangi diri sendiri dan masyarakat yg lain, Allah beri ingat pada mereka unutk terus beribadah padaNya...Allah tak biarkan mereka terus jahil sesat entah ke mana....as a student nurse *cewahh, fida lagi rasa perlu kuatkan semangat untuk terus bertahan, mungkin di sini  salah satu tempat untuk menabur sedikit bakti pada yg memerlukan ^______^
to all my friend yg tengah study nak jadi dokter tu, moga2 kalian nanti bsemangat nak berkhidmat nanti! yearghh!!

dan bermula esok sampai bulan Februari nanti,
Fida akan start praktikal! yeayy!!! hospital pusrawi, sg.buloh and pusat rawatan dialisis ~
more challenging!
lebih banyak prosedur boleh buat...so harus sediakan diri, moge2 Allah beri kesihatan yg baik untuk saya bekerja nanti ^_*v

tu pic masa sem1, sekarang sem 5 , so? :p

dah banyak kali posting *for every sem ~ baru hari ni sibuk nak hafal doa pergi kerja! -.- fida fida..ish2
b4 ni baca doa penerang hati...kurang sedar nak baca doa pergi koje!


okay, till here... take care semua! banyak2an minum air masak tau! lately ni cuaca panas bukan main terik lagi...panas2 pun senyum2kan diri anda macam sunshine ni :
COMEL kan saye? awak nak comel? senyum macam sayelah!

No comments: