Saturday, 12 May 2012

Happy Nurses Day!

  
nametag kite!
^____________^ senyum melebor  ~
Dari pagi sampai ke tengahari bersukaneka sempena Nurses day + Lect Day
dekat Tmn Tasik Titiwangsa memang best!
mood hari ni pun, nampaknya semacam ada baik saje... y? ntahle... haha

12 Mei [Happy Nurses Day] ermm, fida tak sure if memang ada tertulis today is a nurses day dalam kalendar ~ whatever... yang penting, aku nak habaq mai, not today is only a Nurses Day! everyday..if masih ade namanyaa hospital, klinik, dokter, pesakit..mesti akan ade nurse! hurm kan? haaa.. tak kira la shift pagi, petang, malam... kan? heee...

Apa yang PENTING?

Kesungguhan!! untuk apa? untuk tambah ilmu dan terus berkhidamt dengan ikhlasnya! tak gitu wak? Moge-moge apapun kerja yg kita buat, janganla nak happy sehari, semangat bukan main sebab hari tu Nurses Day je ye, sebab hari tu Teachers Day je ye...meraikan tu biarla berpada, jangan sampai happy bebeno sampai lupa nak bentang sejadah :) ye dak? ingat2kanlah member2 sebumbung sebilik kita tu ye...ingatkan ~ *me too...

Mari kita saling mendoakan kesejahteraan bersama, tak mampu nak tegur dgn bercakap tu, awak kuatkan semangat, gagahkan diri utk terus ingatkan diri sendiri untuk jangan tinggalkan solat tau! nanti dah habis solat tu, angkat tangan, doa2alah moge2 driri kita ni sihat lagi macho untuk teruskan, dan kawan yg Allah dah titpkan utk kita tu yg same2 sedang menuntut ilmu ni diberikan cahaya hidayah..mane tau..kot2 eso lusa tulat tahun depannya.kawan kita tu lagi baik dari kita, dia pn boleh buat perkara yg same kat kita, kan? sape tau?

- HEAL and U will be HEALED, GIVE and U will RECEIVED-
Allah selalu tak pernah henti memberi, kita ni je yg suke memint-minta, tapi tak nak mintak kat dia, dah tu tak reti2 nak bersyukur... Ya Allah..istighfar banyak jom...

  
mari kita saling mendoakan <3

siapapun kita, lahirnya adalah dari rahim ibu kita sendiri..kan? sayang ibu ketat-ketat!!
esok Happy mother's day pulak!! ^_^

No comments: