Wednesday, 13 June 2012

frust sikit! grrr

geram ke happy ke frust nih?
Bismillah....
hari ni 13 Jun 2012, untuk kali yg ke-4 fida dengan kak Ika berjalan kaki dri Hostel dekat Kg.Baru to Pusat Darah Negara..dekat je... dlm 15 minit mcm tu...pagi dlm pukul 7.30 kot. Sambil menggenggam buku merah dengan semangat dan gagahnya menapak penuh harapan untuk menderma darah.

Sesampainya di sana ~
Fida : Beri salam, Encik, kami mahu derma darah boleh?
Encik : Ok..boleh..ni dari guru-guru ke?
Fida (dengan hati bunga2...waa ade muke cikgu ke? ohh yeahh...) ermm kami student..
Encik : Ohh..ade buku, bagi buku merah tu...ni dah batal berapa kali nih?
Fida : Setakat ni dh 3 kali encik...
Encik : Hoo..ok2...tak pe..isi borang ye...

Then periksa hb....... 11.5
Dik, x boleh lah..ermm xpe, lain kali datang lagi yek ~
Fida : Erkkk, again? haduaii...it should be? ooo 12.5...alamak ai...sedihla mcm ni..
Kak Ika : Balik nanti kita makan kerang banyak2 ye ~
Fida : -.- huuu...sokmo gini...

So, kak Ika yg bernasib baik hari itu, kak Ika kata adalah hikmahnya tu Fida, bukan hari ni, hari lain...

Selamba je, teman kak Ika kt dlm bilik derma darah, duduk sebelah dia sambil tengok orang lain yg sedang mendermakan darah masing2...oo rupenya kak ika darah jenis A, aku darah O ~

Kak Ika kata: Kalaulah ada tulis nama kita kt packing darah tu, best kan?
Fida : Haha..habislah kalut seMalaysia, masing2 dapat tahu tuan punya darah tu, nak cari sampai lubang cacing nak ucap terima kasih, bagi hadiah ke...kan? kihkihkih

*So, hari ni, pagi2 bjlan kaki ke PDN, dapt tengok..berpusu-pusu rakyat jelata mencari rezeki, motor, kereta, bus yg jln kaki semua nak cepat! Alhamdulillah...ramai yg sangat sedar diri untuk pergi keluar mencari rezeki, moga2 diniatkan Lillahi Taala..amin... yg aku ni, berazam untuk tingkatkan lagi kesihatan...dengan cara? apa jua cara...moge x kecewa lagi sebab BP low, hb low n so on..dapat derma darah...

Tadi tu mase frust tu, tibe2 mcm kena lempang sikit, wooi pidah hb tu ok lagi, cuma kurang layak nak derma darah, takut nanti ada komplikasi kan? rilekssla...jgn nak frust sangat.syukurlah tadi dpt jalan samapi juga kt PDN, xde pun yg tak baik jadi..kira dah baik la tu..

Ye betul2...astaghfirullahhala'zim ~ tadi tu terexcited sangat nk derma darah..huhu...

alhamdulillah ~

14 JUN ialah HARI DERMA DARAH SEDUNIA! mohla...yg rasa diri tu sihat walafiat..pergilah sumbangkan darah masing2...hehe ^_^

No comments: