Wednesday, 24 April 2013

Allah knows best!

Bismillah..
         Assalammualaikum...  ^_^



hye! new entry selepas beberapa minggu tak de cerita! hehe...
uolls..fida tengah exam sekarang ni, final semester untuk final year in diploma nursing ~
after hampir 3 tahun, menempuhi segala suka duka dalam mengenali bidang kejururawatan ni...terlalu banyak sangat perkara yg fida belajar! sangat banyak..sob sob sob ...terasa sedih la pulak bila teringat ada lagi kurang 2 bulan je tinggal untuk habiskan sisa-sisa menjadi student nursing..hukhukhuk ~ saye adalah seorang yg batak sekolah! maksudnya suka sekolah! suka pergi kelas, tapi bukanlah seorang yg ulat buku dan terlalu rajin untuk selalu buat revesion! hehe...

kalau dikenangkan..ecewah.. dari awal, huh! memang tak pernah teringin, apatah lagi terlintas untuk jadi nurse! but! Allah knows best! dan sekarang, realitinya i'm studying in nursing! ramai kawan-kawan sekolah, cikgu-cikgu, saudara-mara, jiran tetangga tak sangka fida ni nak jadi nurse! hihi.. diri sendiri pun tak jangka, apatah lagi orang lain kan? hurmm... 

dipendekkan cerita, hehe..minat dan suka dalam nursing semakin bertambah seusia sesuai dengan setiap kali fida naik semester! setiap sem belajar benda baru! menghadapi pengalaman praktikal yg sangat versatile! haha... ye, fida minat nak jadi dokter @ cikgu! tapi hurmm diri sendiri pun tak pernah sangka, from nursing..tetap boleh jdi mcm yg fida nak tu, cumanya versi lain sikit! dan sebenarnya lebih baik dan sesuai unutk diri ini, heh! >.< poyo je~

Allah gives what I need actually, and more than what I want! cuma fida je yg belum betul-betul nampak sepenuhnya apa hikmah dan kebaikan daripada semua ni. Hanya Allah saje yg lebih memahami dan mengetahhui. So, apa yg penting? haa.....bersama-samalah kita untuk selalu ingatkan diri sendiri jadi orang g bersyukur! dgn apa pengalaman dan nikmat yg Allah bagi.. 
Kuatkan semangat! mari kita saling mendoakan <3

No comments: