Thursday, 11 April 2013

jantung! dan I love u lah!

assalammualaikum

ini cerita yg fida rasa comel dan perlukan penambahan ilmu untuk jadikan anak-anak bijak!




Dalam ward: sambil sengaja mengusik anak patient yg tengah tengok2 gambar anatomy manusia kt dinding ~
cik nurse: adik tengok ape tuh?


adik manis: ermm tu gambar ape tuh? (sambil menunjuk kt gmbat jantung manusia)


cik nurse: itu jantung! ni mcm jantung adik ni (sambil tunjuk kt dada adik tu)


adik manis: eh ye ke??? (muka pelik+kurang yakin)


cik nurse: iyelah...same dgn adik punye, cuma tak nampak sebb dekt dlm badan, sambil buat muke sengih! >.<


adik manis: tak lah jantung kita kan bentuk LOVE!! ♥ mane ade mcm tu!! bentuk LOVE yg warna merah tu yg I LOVE U (tegas!)


cik nurse: erkk memanglah.. *pening..perlu ke aku explain jantung manusia ade 4 chamber and bla bla bla - no idea~ hehe... *ape bende nk explain dekat budak umur 8 thun nih..lastly, aahlah...jantung kita bentuk LOVE ♥!! yg I LOVE U tu hahaha...


adik manis : muke konfiden!



moral of the story: nampak tak di situ? on the dot, fida terfikir betapa aku tak reti nak explain, dan betapa kena rajin seorang ibu atau bapa dan kreatif untuk bagi anak-anak bijak belajar dgn apa yg disekeliling mereka..kan? hehe ~

No comments: