Monday, 22 July 2013

ramadhan kali ini

Bismillah...
=) assalammualaikum....

alhamdulillah, hari ni dah masuk hari ke-13 berpuasa! wah cepatnyer!
berminggu tak update -.-' tpi fida rajin blogwalking tao! ^_^v hehe

ramadhan kali ini, apa yg lain? haa...
bagi fida, ramadhan kali ni, stakat ni, yg paling lain ialah sebab dapat berpuasa seharian dan bersahur dgn family! yeay! syukur alhamdulillah! b4 ni boleh kira berapa kali balik rumah utk berbuka dan bersahur b'sama-sama mereka yg ku chenta! jadinya agak bermakna! ya memang bermakna! my ibu selalu cakap, ni lah ibu suka, untungnya ada anak perempuan, boleh disuruh-suruh, boleh di harap mintak tolong itu ini dekat rumah ni. wohoooo terharu weyh!

paling best, request je lah nak makan apa pun menu yg diidamkan, my parents akan tunaikan dgn syarat! ahaaa..fida harus setia di dapur! s e t i a! haha..ya setia membantu dgn bersungguh-sungguh sehinggalah menu yg diinginkan terhidang dengan megahnya! heh!

bila bab terawih pulak, ahaa....sumber inspirasi utama ialah ibu dan jugak ayah! sebabnya..merekalah orang yg paling tegar mengajak anaknya ini supaya jgn ponteng terawih melainkan dgn sebab uzur syarie ~ kalau tak kan...memang la ~ bila time ada hari yg mood mcm tak berapa nak baik tu, mulalah...haishh...dan kalau kat surau or masjid tu, rasanya sangat malu kalau sengaja bermalas-malasan untuk buat solat sunat qabliyah dan juga ba'diyah bila tengok golongan yg atuk nenek ni gagah berdiri tak pun duduk atas kerusi untuk solat. My ibu kan, dia suka tau cuit fida, kalau tgok fida ni mcm tak berdaya je...baru 2 rakaat dh menguap luas dah! nt kan dia cuit kita lepas tu tunjuk nenek yg gagah tuh..huuu.. -.- malu, segan, heee..maka bangunlah saya! hihi...

ok jap, semenjak bersahur dan berbuka kt rumah ni, menu makanan kampung menjadi kegermaran! kalau masa duk kt kL b4 ni, bila cuba buat mesti tak jadi or akan jadi ter 'western'! haha...

dan inilah dia pencuci mulut hasil air tangan dri kampung girl! pisang rebus parut kelapa! sedap!!!



No comments: