Monday, 16 December 2013

today is monday!

Hye! ^_^ Assalammualaikum ~ heeee

Fida tersengih! panjang......teringat balik, dulu-dulu masa semangat nak tulis blog utk apa? apa niatnya? -.-'
hasrat hanya jadi hasrat untuk menulis, tapi tengok je...

okeyh past is past! today is monday! *tarik nafas dalam-dalam.... hampir 5 bulan bog ni terbiar tanpa enrty yg baru...

ni pun no idea! erkk...

pejam mata, kenangkan apa yg telah berlaku pada diri ini sepanjnag 5 nbulan yg lalu, post dip student, currently working as a nurse in general clinic at Puncak Alam. ya! hari ni fida shift petang ~

my dear readerss... barulah fida mula faham sekarang, apa itu KERJA! CARI REZEKI! bahasa paling mudah, nak CARI DUIT untuk diri sendiri dan juga masa hadapan....

fida percaya ramai lagi kat luar sana yg menghadapi pelbagai lagi cabaran dalam life bekerja nih. Penat weyh! fuhhh... *terasa diri ini memang kategori budak manja yg kena tinggal dan kena berdikari untuk belajar KERJA! nanges....itu selalu....senyum pun selalu....susah, letih, senang, happy semua tu ada...Allah telah aturkan semua tu untuk semua hamba-hambanya mengikut keupayaanya...

mari kita jangan terlepas solat 5 waktu, solatlah.... hurmm

mengajilah... dan berdoalah selalu...selalu...selalu...

sayangi+cintailah diri kamu serta mereka yg disekelilingmu ~




mari menabung duit! mari menabung pahala! mari menabung doa!

insyaallah lepas ni akan selalu cari topik menarik utk terus menulis.





No comments: