Sunday, 4 September 2011

syawal kali ini...

Bismillah...assalammualaikum...
alhamdulillah selamat sampai KL.....maka mood untuk bekoje pn b'mula! koje tu praktikal sebenarnya,hehe... dan kelas >> lepas tu exam!  ~ T_T tbe2  rindu kampong halaman ~
saat kaki melangkah naik bus > train > taxi >  menuju ke kampung kedua @ Kg. Baru (hostel),
tersengih sorang2..haha terkenang ~ aku ni dh pangkat nenek dah, nenek pidah! haha...
dah banyak dah cucu... tpi nenek dia skola lgi! xde duit raye nk bagi sbb blum koje! heee..
anak buah bgi duit raye kat makcik pidah! eh bukan acik pidah! haaa sedap skit ^_^ ...

nenek pidah n cucu : humairah
nenek pidah : humaira, mehla sni tgok tv dgn acik...meh sni meh, ni kte makan kerepek pisang same2..mehla..
......makcik2 *wak2 kt depan tu pn menegur.....
makcik2 : eh bukan acik la, nenek tu humaira, panggil yg tu nenek, bukan acik..
nenk pidah: gulpp ~ la..ye ke?
humaira : tersengih2 comel die.. ^_^ dgn pipi yg tembam tu!
nenek pidah : meh ikut nenek pidah meh, kte tgok tv, nt nenek bg duit raye..nak? hehe ^_^
*sambil cubit pipi die! eeee geram!!! *tembam mcm mse aku kecik dulu

faris yg pemalu


yg ni budak hensem name dia muhammad faris zakwan bin muhd zamri, semua pic dia malu ~ 
he calls me acik pidah! 
faris; acik jom main game jom dgn adik (faris) , main game kete la lps tu ermm game bola.. 
*sambil tarik2 tangan n baju acik pidah ~
acik pidah : ha? acik x pandai la main game kete...faris ajar acik ok?
faris: ok! jom la cepat2...
...............selepas beberape minit mengadap ps3, race kete dgn si faris ni, .....................
faris: yeay! adik menang! acik kalah!
acik pidah : -.- hee yeay! adik menang! bgila acik menang!
faris; mne boleh! acik x pandai main, adik pandai! haa... eleh ~
acik pidah : tak aci, faris pilihkan acik kete yg x laju! acik nk yg kete kale merah, baru laju!
faris ; mane ade....laju la tu..kete acik laju..faris punye kete wane merah! ^_*
acik pidah : ok2....nt kalau acik tbabas,kte tukar kete ok? hehe * gelak jahat!

di suatu mlm raye ~
anak buah yg lain...
(x ingat name, dah ramai sangat yg soal time tu)  ^_* :
anak buah 1: acik2....
anak buah 2: eh bukanla nenek!
anak buah 1: kite panggil acik, ko la panggil nenek!
acik& nenek pidah : ok....ye nape2.. ^_^ *ramai yg minat nk intebiu..
anak buah 1: acik dh kawin ke belum?
anak buah 2: dah ade anak ke?
acik&nenek pidah: errrrr...heeee... mne ade, acik x kawen lagi, acik skola lagi..lame lagi kot acik nk kawen..sebab tu acik x de anak lagi sebab belum kawen, hehe.. ^_^
anak2 buah : hoooooooooo....bile nk kawen?
acik &nenek pidah : heee...nt acik bg tau nk kawen ok, jom kte tgok tv ni, cte hantu..haaa...seram tau!


adehh...haha..
xpela..begitulah...kena sedar dan memang harus sedar, betapa usia semakin meningkat, tanpa disedari~ terase banyk lgi yg belum terlaksana,ingat nak muda remaja je, x nak terima realiti makin tua dah...
bila tengok nenek sendiri, ermm nenek memang dh tua, banyak dah bakti dia, mudah2an amalnya juga diterima olehNya...sebagai nenek @ orang tua, segala tingkah laku akan jadi perhatian cucu dan juge anak2..
tu yg agak terase jugak tu... yg pasti cucu2 nenek pidah = nenek pidah tembam2 mcm pau!

yg ni my beloved family... <3 
my ibu said: alahamdulillah..kakak dh pandai anyam ketupat! senang la lps ni..
si tembam : heeee.... mne de..bese je la..

errkkk, aku tersepit! sebb kecik! haha

ayah...stylO! ^_^

jap2 ade 1 lgi,


yg ni bukan pic raye, tpi pic mse majlis iftar dgn ex hamidian, syukur sangat dpt juge jumpe korang after 4 thn kot x jumpe ~ x plan pn dapat jumpe, last minute dpt juge, venue: Umai Cafe, Putrajaya
lepas tu dpt jugakla same2 pg terawih kat masjid besi @Masjid Sultan Mizan Zinal Abidin  tu...
awalnye bile dpt tgok muke korg sume, nk mengalir air mate, dh beso kawan2 aku ni, aku je mcm ni, hehe
masing2 bakal ade kerjaye yg hebat2...syukur alhamdulillah ~
terubat rindu.....
^_^ tenkiu tnoe ~ ambil dan hantar fida pulang! hehe..


korang terbaek!
moge ukhuwah ini tetap terus utuh sampai bile2 walaupn dh tua! hehe



lastly, salam aidilfitri ..saye ingin memohon ampun dan maaf atas segale kesilapan, 
halalkan makan dan minum, syawal kali ni banyak moment yg sweet2...hehe jdi nenekla , pandai buat ketupatla *hee nk juge tu, lps tu dpt jumpe ex hamidian yg best2 tu, n so on....alhamdulillah..
syukur harus dipanjatkan, bukan ketika rase senang & bahagia, tapi juge ketika diuji dgn dugaan yg tak pernah 
disangka-sangka...

alfatihah untuk arwah saudara noramfaizul dan takziah untuk keluarganya, mudah2an isteri,
anak2 dan kaum keluarga yg lain diberi kekuaatan utk menghadapi ujian Allah...
kpd sukarelawan yg lain, mudah2an dipermudahkan segala urusan...insyaAllah...

>> kita melihat/terlihat org itu, org itu melihat/terlihat kita...
sungguh kite perlu mendoakan kesejahteraan satu sama lain<<










2 comments:

Nurana said...

selamat hari raye fidaa..:)

Saydatul said...

Nurana : tenkiu, selamt hari raye juge ^_*v