Sunday, 12 January 2014

2014 - pembuka tirai kerjaya

hye~ assalammualaikum. ^_^

Ini entri pertama untuk 2014! hehe...
Syukur alhamdulillah....segala yang telah Allah aturkan, 2013 yang lalu, manis dan pahit semuanya telah dilalui dengan izinNya. Pertengahan Disember 2013 yg lepas, fida pergi interview nursing untuk SPA dengan Hospital PUSRAWI. Dipendekkan cerita, fida diterima untuk dua-dua tempat ni. Yup, dlm satu hari yg sama, fida dapat panggilan drpd PUSRAWI and pagi tu jugak fida baru je klik SETUJU untuk lantikan tetap SPA. Masa yg begitu singkat, pantas, dlm telefon cik HR dri pusrawi mintak fida decide sama ada kkm @ pusrawi. Mulut, hati fikiran belum betul-betul sepakat, sambil masa tu fida tengah attend kerja-kerja dekat klinik. Senyum...maaf cik, saya pilih kkm, terima kasih kerana temuduga sye diterima, cik HR tu pun cakap, tahniah cik fida...terima kasih....panggilan terputus! 


yg ni surat dri kkm untuk lapor diri 20hb nt, bermaksud bermulalah pd hari tu nt fida akan mula bekerja sebagai jururawat..subhanallah...sesuatu yg fida tak pernah gambarkan pun. tapi Allah telah berikan. Tinggal lagi diri sendiri untuk manfaatkan. ya Allah tunjukkanlah jalanMu...permudahkanlah...


Persiapan fida buat satu persatu. Bermula dengan buat uniform putih, lepas tu menaip surat resign sambil menangis sebab sedih bakal meninggalkan tempat pertama fida mula-mula kerja sebagai nurse, bos pulak masa tu nak fida rsign 2 or 3 hari b4 lapor diri, ohoho...tidak...sebabnya ada banyak lagi hal-hal lain yg perlu diuruskan. Alhamdulillah, dr bgi fida resign dengan baik. =) then uniform pun siap! 

Balik rumah, ayah jadi peneman setia untuk pergi ke sana sini. Ambil gambar beruniform, medical check up, buat name tag + cop, buka akaun bank baru, beli kasut, dan lain-lain...hehehe..terima kasih ayah. 

Rasanya orang yg paling excited + sibuk mengingatkan itu dan ini adalah parents! Bila fida kata esok lusa boleh buat, my ibu and ayah kata hari ni kena buat! jgn tangguh2...!!

Penempatan akan diberitahu masa 20hb nt. Doakan yg terbaik utk saye ye...
tata ~ nt bila-bila fida sambung cerita. 

1 comment:

Khairunnisa' JM said...

Lama dah entri ini dibuat. Tapi alhamdulillah diberikan rezqi bersama KKM. Bukannya mudah untuk melangkah masuk...

Nisa'